Mat & dryck på Grand hotel Saltsjöbaden

Njut av sjöutsikten i någon av våra restauranger.

Adress: Hotellvägen 2
Ort: 133 83 Saltsjöbaden
Telefon: 08-506 170 00
Email: info@grandsaltsjobaden.se
Webbsida: grandsaltsjobaden.se/mat-dryck/

Öppet året runt
Stängt från 22 december 2018 till 7 januari 2019. Däremot öppnar vi hotellet för er som vill fira nyår med oss mellan 30 december till 1 januari 2019!

Vårt hotell ligger vackert beläget i hotellviken vid Baggensfjärden, bara 20 min med Saltsjöbanan från Stockholms city. Med anor från slutet av 1800-talet då familjen Wallenberg lät uppföra hotellet med idén om en svensk Riviera. Sedan dess har hotellet gästats av såväl bad- som konferensgäster, kungligheter och filmstjärnor. Vi bjuder på en härlig atmosfär med komfortabla och nyrenoverade rum.

David Lundqvist, Årets Kock 2018 och vår Food & Beverage Manager Fredrik Malmstedt, som har ett förflutet i Svenska Kocklandslaget, dukar tillsammans upp förstklassig mat i våra restauranger. Här skapar de ett kök som stadigt arbetar med säsongens råvaror från svenska sjöar, skogar och gårdar. Tillsammans har dom satt sin egen prägel på frukosten, lunchen och middagar som erbjuds alla dagar i veckan, och inte minst på Årets Julbord.

Sea front
I Restaurang Sea Front serverar vi dagens lunch och à la carte. Njut av mat och dryck på vår sköna uteterrass med sjöutsikt eller inomhus beroende på smak och väder.

Franska matsalen
Med inspiration av den franska stilen inredde K. A. Wallenberg och hans fru Alice Franska Matsalen. Här har många välkända personer festat genom tiderna. Franska matsalen och Verandan är bokningsbara vid privata sammankomster. Umgås med vänner eller fira högtider i en historisk miljö med fantastisk utsikt över skärgården.

Verandan
Verandan med vacker utsikt över vattnet är både festlokal och frukostmatsal.

Takterrassen
På takterrassen kan ni njuta av något gott i glasen, ostron, charkuterier, snacks och såklart den fantastiska utsikten. Terrassen är huvudsakligen öppen under sommartid.

Från Slussens Tunnelbanestation går ersättningsbuss (25B) till Henriksdal. Från Henriksdal går Saltsjöbanan direkt ut till Saltsjöbaden. Tågfärden är ca 30 minuter och stationen ni kliver av på heter ”Saltsjöbaden”.