Julbord på Ångbåt

Ångfartyget Blidösund är originalet bland Stockholms julkryssningsfartyg. Redan 1981 inledde vi traditionen att erbjuda jullunchkryssningar från vår kajplats nedanför Slottet på Skeppsbron i Stockholm. Kombinationen med en varm ångbåt i vinterkylan blev snabbt populär och julluncherna kompletterades snart med både eftermiddags- och kvällsturer.

Boka

Adress: Ferkens Gränd 3
Ort: 111 30 Stockholm
Telefon: 08-24 30 90
Email: kontoret@blidosundsbolaget.se
Webbsida: blidosundsbolaget.se

Det exklusiva med Blidösund är lugnet ombord som kommer sig utav både ångmaskinen och det begränsade antal gäster vi välkomnar ombord på varje tur. Lägg till det — ett besök i maskinrummet där maskinisten och koleldaren stolt visar ånganläggningen från 1911.

På Blidösunds hemlagade julbord finns allt som hör en skärgårdsjul till. Här finns bl.a. den löjromsgravade strömmingen, de rökta laxfenorna, timmermanskorven, grönkål med fläsk och förstås ett dignande konfekt- och dessertbord. Solmarkaknäcke och surdegsbröd. Helt egen är vår julsenap och kallskänkans chokladkonfekt. Vi har även en egen alkoholfri julsnaps och ett stort urval av andra starkare drycker.

Läs mer och boka här!

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!