FJÄDERHOLMARNA - Stockholms närmaste skärgårdsö

På 25 minuter tar du dig med båt från Slussen eller Nybroplan till det som brukar kallas Stockholms närmaste skärgårdsö. Fjäderholmarna bjuder på vacker natur, kultur och god mat.

Fjäderholmarna är ett populärt och välbesökt resmål och skärgårdskänslan alltid på topp. Nytt för i år är Martin ”E-Type” Eriksons restaurang Skärgårdskompaniet och att ön fått egen chokladtillverkning.

Peder Ling, du arbetar som destinationschef Fjäderholmarna Strömma, vad får inte missas under besöket på ön?
– Det finns en rad konsthantverkare, däribland en keramikverkstad, smedja och en glashytta, och många uppskattar att se på när de arbetar och att handla i butikerna. Kan du berätta om de olika matalternativen? – Det finns väldigt många restauranger och caféer på ön, från finkrogar till mer avslappnade ställen, men det går också bra att ta med sin egen picknick. Nytt för i år är att Martin E-Type Erikson öppnar Skärgårdskompaniet som kommer att bjuda på mat som är influerad av Västindien.

Musik & Festival
Under hela sommaren presenterar Fjäderholmsscenen ett brett utbud av folkkära artister för alla åldrar; från Sean Banan till Pugh Rogefeldt. Den 17-21 augusti går den första Stockholm Viking Festival av stapeln. 34 FJÄDERHOLMARNA - Stockholms närmaste skärgårdsö

För mer information besök
www.fjaderholmarna.se
www.fjaderholmsscenen.seSamarbetspartners