Bondens bod

Bondens bod

Närproducerat, gott & nyttigt!

Bondens Bod är en genuin gårdsbutik på Rådmansö mitt i den vackraste delen av Roslagen. Butiken öppnades i sommar och vi kan erbjuda världens godaste naturbeteskött, ekologiska ägg, korv, potatis och grönsaker allt efter säsong och årstid.

Adress: Hattsundsvägen 8
Ort: 761 94 Norrtälje
Telefon: 070-64 75 184
Email: butiken@bondensbod.se
Webbsida: www.bondensbod.se/
Öppettider
Från påsk Fredag och lördag 10-14.
Från midsommar öppet tis- tor 10-14, fre 15-18 och lör 10-14

Gården har funnits i släkten sedan år 1888. Vi som bor och driver verksamheten är gårdens sjätte generation. Just nu finns här dikor och kalvar, några lyckliga grisar, hästar och naturligtvis katt och två glada labradorer. Fodret skördar vi själva på Rådmansö och allt får växa utan kemikalier eller konstgödsel.

För att kossorna ska leva ett gott liv låter vi dem gå ute året runt i stora hagar med fri tillgång till foder. De har alltid en fin ligghall att gå in i under årets kallare månader. Det syns att djuren trivs och mår bra. Och mår djuren bra mår vi bra. I sommarhagarna växer det gott om örter och blommor som ger ett smakrikt kött och en utsökt prägel på köttet.

Grisarna kan själva välja om de vill vara ute eller inne. Oftast bökar de runt bland jord och stenar, sökande efter rötter och maskar, året runt.

Tjurkalvarna kastreras för att få ett lugnare djur och godare kött. De slaktas vid cirka två års ålder under lugna former på ett mindre slakteri.

Köttet hängmöras i minst två veckor vilket ger ett mört kött av högsta kvalitet.

Vi ser fram emot en spännande resa tillsammans med våra kunder och samarbetspartners där butikens sortiment breddas och fördjupas och alla mår bra – både djur och människor.

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!