Roa dig kungligt på Häringe Slott

Bara 25 minuter från Stockholm, vackert och idylliskt beläget, ligger Häringe Slott. Slottet minner om en svunnen tid av prakt och överdåd. Storstaden känns långt bort när du vandrar över de vidsträckta ägorna, granne med havet och ett stort naturreservat.

Ort: 137 91 Västerhaninge
Telefon: 08 - 504 204 40
Email: nfo@haringeslott.se
Webbsida: www.haringeslott.se/

När du besöker Häringe kommer du äta middag i en av våra kammare och dricka kaffe i någon av slottets många salar och spendera natten i en av våra slottsflyglar. Dagarna är fulla med långa promenader, bastu vid havet, bowling i en av Sveriges äldsta bowlingbanor och inspirerande sammanträden i fruktträdgården.

UTFLYKT I NATURRESERVATET
Det fins flera olika löprundor som går genom det vackra naturreservatet. De är mellan 3 km och 7 km och börjar precis bredvid slottet. Det går naturligtvis lika bra att promenera på skogsvägarna. Mitt på 7 kilometersslingan så finns det en liten stig som leder upp till en utsiktsplats. Där uppe på kullen kan man blicka ut över havet och massa skärgårdsöar. 

STATYER
Den som inte vill lämna slottets område vandrar med fördel runt och tittar på skräckinjagande, drömska, lidelsefulla, djävulska och lyckliga statyer som finns precis överallt.

FÖR ÖVERNATTANDE PÅ SLOTTET:

POOLEN
När poolen byggdes på 30-talet var det Sveriges allra första utomhuspool och faktiskt den enda pool med olympiska mått. Idag är poolen till nöje för slottets övenattande hotellgäster som vill svalka sig efter en het sommardag. Varför inte börja dagen med ett uppfriskande morgondopp?

BOWLING 
Vi har Sveriges äldsta bowlingbana i original från 1930-talet. Kloten har bara två hål och klotreturen är mekanisk. 

BASTU
Vår havsbastu ligger nere vid bryggan, precis intill Landfjärden.

TENNIS, BOULE & KROCKET
Bredvid tennisbanan vid äppellunden ligger sex stycken boulebanor. Och krocket kan man spela lite överallt, i slottsparken bredvid poolen eller i äppellunden till exempel. En mycket populär utomhusaktivitet under sommaren!