Upplev den traditionella julkänslan i en vacker skärgårdsmiljö med enastående utsikt över Baggensfjärden. I slutet av november tänds den öppna spisen och ett traditionellt julbord med lantlig charm dukas upp – inklusive ett dessertbord som är lika vackert som det är läckert.
På Artipelag är ledorden för julbordet klassiskt, hantverk och lokalproducerat. All julmat tillagas från grunden på Artipelag eller levereras från närliggande producenter på Värmdö och omkringliggande områden. Fisk och kött röks i eget rökeri, och sill och strömming är inlagd av Artipelag. Den söta avslutningen på måltiden kommer från Artipelags prisbelönta bageri och konditori.
Artipelags Kökschef Patrik Gullmarsvik är noggrann och ser till att varje detalj är av högsta kvalitet. Chefskonditor Annie Hesselstad, som även blev utnämnd till Nobelkonditor år 2022, ansvarar för det delikata dessertbordet. Artipelag matchar maten med passande drycker, såsom lokalt producerat öl och äppelmust, snaps, utvalda viner och flera alkoholfria alternativ.
Lördagar och söndagar i december kombineras de sista sittningarna med julkonserten I Vintertid med Emmi Christensson, Anders Berglund och Christian Svarfar. Läs mer här.