BÅTSEMESTER UTAN EGEN BÅT-Låt skärgården överraska!

  • Att resa med skärgårdsbåt till någon eller flera vackra öar är ett perfekt val för dig som vill upptäcka Stockholms skärgård. Vill du kasta dig ut i havet från de bästa badklipporna, äta riktigt gott eller ser du fram emot att besöka historiska miljöer? Låt upptäckarlusten styra!


Gillar du att komma riktigt nära naturen kan du ta med tältet och resa från ö till ö. I skärgården finns också vandrarhem där du kan bo över natten. Det är dock bra att ha i åtanke att många övernattningsställen är populära, så det är bra att höra av sig i förväg för att vara säker på att ha en plats att sova.

Ett annat alternativ är att utgå ifrån ett ställe och att göra dagsutflykter till närliggande destinationer. För dig som bor i Stockholm tipsar vi om att göra underbara heldagsutflykter med ditt eget hem som bas. Till havs

Waxholmsbolagets 5-dagarsbiljett kostar 420 kronor och laddas på ett Access-kort. Biljetten gäller för resa i fem dagar från din första resa och du kan åka obegränsat på alla deras båtlinjer samt Cinderellabåtarna. För dig som vill vara ute i skärgården ännu längre finns periodbiljetter som gäller i 30 dagar. Om du redan har access-kort med biljetter från SL laddar du periodbiljetten på samma kort. Annars köper du access-kortet för 20 kronor. Du planerar enklast din resa genom reseplaneraren på Waxholmsbolagets webb, eller laddar hem appen till din mobil.

Skärgårdens lugnaste vrå Vandrarhemmet på Stora Kalholmen ligger på en klippa med utsikt över havet och är öns enda hus. Här finns inget rinnande vatten, men härliga badklippor och en vedeldad bastu. Tips från skärgårdsproffset Mia Lidefelt, du och familjen har under de senaste 18 åren utforskat Stockholms skärgård från Grisslehamn i norr till Öja i söder. Vilka öar får man inte missa om man ska ge sig ut i sommar? – Grinda är supermysigt. Där finns stigar, djur, badplatser och det är ett paradis för oss som är inbitna geocachare. En annan favorit är Huvudskär, en av våra yttersta ö-grupper, som bjuder på en sagolik natur. Man känner historiens vingslag när man vandrar runt bland de gamla fiskestugorna.

Ytterligare en ö som inte får missas är Utö som bjuder på underbar natur och en magisk strand. Här finns också kultur och god mat och man får inte missa det underbara bageriet! Grinda är en av skärgårdens mest populära öar att besöka. Njut av sol och bad och god mat. Foto: Henrik Trygg/mediabank.visitstockholm.com För mer information besök www.waxholmsbolaget.se

Taggad: 

Sök

Väl kategori nedan
Stäng