Nya Dannekrogen

Välkomna till Utö och Sveriges bästa sommar!

Adress: Gruvbryggan, postbox 27
Ort: 130 56 Utö
Telefon: 08-501 570 79
Email: info@nyadannekrogen.se
Webbsida: nyadannekrogen.se/
Följ oss på Facebook: Nya Dannekrogen

Sälen, brödet, festen – Nya Dannekrogen

Det blir inte mer svensk sommar än på Utö. Det är något med miljön, omgivningarna, havet och människorna. Maten och drycken smakar lite bättre, barnen är lite gladare och människorna lite roligare.

Det hela har en förklaring; på vår logga ser du en säl som är vår egna lilla skyddsängel här på ön och har funnits sen första öborna kom till ön. Sälen är för oss en egen liten representant för friheten, sommarluften och det orörda vattnet som finns här. Att vakna till fåglarnas nyvakna kvitter, havsörnen som flyger över vattnet och sälar som solar på klipporna det är Utö vi minns från barnsben och vill föra vidare till andra.

Till historien om Nya Dannekrogen hör också Utölimpan, brödet som satte Utös hantverk på Sverige kartan. Dan Anders Törner var första ägaren till Dannekrogen. Utös okrönta kung, som kom på receptet till limpan som fortfarande är lika eftertraktad nu som då. Utölimpan lanserades i början som ”seglarlimpa” det vill säga ett bröd som håller sig färskt länge. I nya Dannekrogens lokaler knådade Danne ihop den första Utölimpan som snabbt blev berömd och distribuerades till välsorterade affärer runt om i landet. Ännu idag kan man köpa den äkta Utölimpan på Nya Dannekrogen.

Idag är det Anton Bryson-Swartz som är krögare för restaurangen han har en gedigen restaurangerfarenhet bakom sig. Tillsammans med sin personal vill han värna om historien på Utö, och därför öppnar han upp Nya Dannekrogen varje sommar, och bjuder alla öbor och alla semesterfirare till Dannekrogen för att njuta av svensk sommar när den är som bäst. God mat och god dryck i en avslappnad miljö gör semesterdagarna till rena festen. Med sand mellan tårna och lite röda axlar vill vi att du alltid ska känna dig välkommen in på Nya Dannekrogen, precis som du är och skina i kapp med solen, beställa en öl eller något annat att dricka. Trubaduren drar igång, stämningen stegras, din semester börjar här och nu och ingen kan ta det ifrån dig.

Waxholmsbåtar dagligen från Årsta Brygga, Haninge. Sommartid även förbindelser med Stockholm, Tyresö, Dalarö och Nynäshamn.

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!

Res till: Utö

Sök resa med Waxholmsbolaget till Utö


Alla artiklar