HOTELL HAVSBADEN – skärgården med alla sinnen

  • Hotell Havsbaden ligger i Grisslehamn på Väddös norra spets. Här är det ingen konst att koppla av. När du blickar ut mot den obrutna horisonten infinner sig lugnet som på beställning.
  • Grisslehamn / Norra skärgården

Till hotell Havsbaden kan du komma för att bara vara. Njut av stillheten och utsikten i spaavdelningen eller gå en promenad till fågelskådarnas favoritplats; Skatudden. För dig som tycker om att bada utomhus tipsar vi om sandstranden vid Albert Engströms ateljé.

Christina Nilsson, du driver Hotell Havsbaden. Hur tar ni hand om gästerna som anländer till hotellet?
– De flesta kommer på eftermiddagen och välkomnas med vårt härliga afternoon tea. Här bjuder vi på olika sorters hembakat, scones, smoothies och förstås kaffe och te. Därefter väljer många gäster att göra ett besök i vårt spa eller ger sig ut på en promenad i de vackra omgivningarna.

Berätta varför du tror att er spaavdelning är så uppskattad av gästerna?
– En viktig anledning är förstås att den har hotellets bästa utsikt. Från bubbelpoolerna och altanen ser du bara vatten och en obruten horisont. För mig är det härligt att se hur gästerna slår sig ner i en solstol och försvinner in i sig själva när de blickar ut över havet. Bo på Hotell havsbaden Hotellets dubbelrum har utsikt mot hamnen och enkelrummen mot gården. Högst upp längst ut mot havet finns sviter med fönster från golv till tak och balkong ut mot havet. Sviterna har egen bubbelpool. ”De som checkar in i våra sviter brukar vi inte se mycket av”, säger Christina.

På Hotell havsbaden finns rum för dig som vill ta med dig hunden. Dessa rum har grindar som öppnas rakt ut mot gräsmattan. Så mycket som möjligt av maten som serveras på Hotell havsbaden är lokalproducerad. Njut bland annat av lax från Fogdö och skinka från Muskö. Åka hit Grisslehamn ligger på Väddö elva mil norr om Stockholm och det finns vägförbindelse via fasta broar. Antingen reser du i egen bil eller kollektivt. Buss 637 från Tekniska högskolan stannar precis nedanför hotellet. Det finns två båtplatser för er som väljer att resa hit med egen båt.

För mer information besök www.hotellhavsbaden.se

Sök

Väl kategori nedan
Stäng