Nynäshamns fiskehamn – en skärgårdsidyll

  • Det är någon magiskt och rofyllt med fiskehamnar och Nynäshamns fiskehamn är inget undantag. Hit tar du dig smidigt med allt från pendeltåg och buss till färja eller med en trevlig liten skärgårdsbåt. I fiskehamnen samsas handel, segling, vatten och båtliv tillsammans med charmiga matställen och sommartid är det en socialt aktiv plats med en härlig atmosfär. Här kan du strosa längs hamnen och njuta av stråket där du kan äta, fika eller ta något svalkande att dricka i värmen.
  • Nynäshamn / Södra skärgården
Foto: Av Pewee (Eget arbete) [CC BY 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0)], via Wikimedia Commons

Lokal handel och aktiviteter
I de röda små pittoreska bodarna kan du också göra ett besök och handla lokala läckerheter till bra priser. Utöver en underbar atmosfär i sig längs kajen så anordnas en hel del evenemang i fiskehamnen så som skördefest, skärgårdsdagar, julmarknad och musik på Havstrappan eller andra arrangemang med exempelvis fokus på segling och båtliv.

Skärgårdsidyll året runt
Något som förgyller platsen under både sommar- och vintertid är Nynäs Rökeri som sprider sin doft och dagligen mättar nöjda magar. Ta en promenad längs Havstrappan eller gå längst söderut och låt barnen leka av sig i populära lekskeppet Hoppetossa. Ute vid Frejas Holme kan ni också spela en runda minigolf. Nynäshamns fiskehamn är verkligen en plats värd att besöka under både sommar- och vintertid.

Sök

Väl kategori nedan
Stäng