Skärgårdspärla i söder

  • På Skansholmen finns två restauranger och ett café, en populär gästhamn och camping. För den som vill ut och testa fiskelyckan finns det båtar att hyra i sjömacken.
  • Mörkö / Södra skärgården

Många av besökarna kommer till Skansholmen för matens skull. Här finns två restauranger; en a lá carte lyxkrog och en enklare restaurang med en mer avslappnad atmosfär. – På Skansholmens Sjökrog är det gourmetmat och i Bistron serveras bland annat våra populära hamburgare och vad vi tror kan vara Sveriges största räksmörgåsar, säger Thomas Linder.

Det finns också ett brännvinsbränneri på Skansholmen som 1998 fick det första lagliga tillståndet i Sverige sedan 1865 att bränna sitt eget brännvin. Detta brännvin serveras endast till gästerna på Sjökrogen. – Vårt brännvin tillverkas av potatis och kryddas med ekologiska örter från vår egen odling och producenter i närområdet. Förr i tiden hade alla skärgårdskrogar med självaktning hembryggt brännvin, och det är roligt att föra den traditionen vidare.

Prova fiskelyckan
Skansholmen ligger vid Skanssundet som är känt för sitt utmärkta strömmingsfiske vår och höst. Sommartid fiskar man gös, gädda och abborre. – Vi har ett 20-tal enklare båtar som går bra att hyra , med eller utan motor och det finns fiskeutrustning att köpa i sjömacken.

Naturskön camping
På Skansholmen finns en liten familjär camping med 60-talet platser som alla har el. Campingen ligger på en ås med utsikt mot saltsjön åt alla håll. På campingen finns också några enkla småstugor för uthyrning. Dusch och toalett finns i servicehus i anslutning till campingen.

Sjömack i trygg hamn
Skansholmen är känd för att vara en mycket djup och skyddad hamn och här fanns en militäranläggning som lades ner efter första världskriget. Bensinstationen ligger i anslutning till gästbryggan.

RESA HIT
Skansholmen ligger i Stockholms södra skärgård mellan Södertälje och Trosa. Landvägen åker man antingen med bil eller kommunala färdmedel från Stockholm via Södertälje/Mörkö eller via färja över Skanssundet från Grödinge/ Tumba. Under högsäsong går färjan över Skanssundet till Skansholmen/ Mörkö mellan klockan sex på morgonen och elva på kvällen. Skansholmen har också en gästhamn med gott om plats för dem som kommer med egen båt.

Sök

Väl kategori nedan
Stäng