Båt till Drottningholm

Båt till Drottningholm

Båtutflykt till Unescos världsarv

Ta en båttur med vackra fartyg från förra sekelskiftet genom natursköna Mälaren till världsarvet Drottningholm på Ekerö. Njut av den vackra, rofyllda miljön och passa på att besöka Kina Slott, slottsteatern och den fina slottsparken.

Boka

Adress: Strandvägen, kajplats 16
Telefon: 08 - 12 00 40 00
Email: bokning@stromma.se
Webbsida: https://www.stromma.com/sv-se/stockholm/utflykt...

Drottningholm - ett av Unescos världsarv
Drottningholm är det bäst bevarande slottet uppfört på 1600-talet och inredningen har influerats av flera kungar och drottningar. Kungafamiljen flyttade in 1981 och idag är det Kungaparets permanenta bostad. Drottningholms slottsområde som anlades efter franska förebilder på 1600- och 1700-talet blev upptagen på Unescos världsarvslista 1991. I den vackra slottsparken kan man förutom slottet även besöka slottsteatern, Götiska tornet och Kina Slott eller ta en promenad genom de många vackra trädgårdarna.

Vackraste vägen till Drottningholm
Båtresan till Drottningholm går med de historiska fartygen S/S Drottningholm eller M/S Prins Carl Philip och är en upplevelse i sig.

Att göra på Drottningholm
På Drottningholm finns mycket att se och uppleva både för stora och små besökare. Här nämner vi kortfattat några av sevärdheterna:

Kina slottscafé
Här kan du njuta av både söta och matiga våfflor. Cafét ligger i slottsparken, alldeles i närheten av Kina slott.

Karamellan - Slottsbodens butik samt café och restaurang
Ät gott och botanisera bland butikens alla vackra gåvor och produkter. Karamellan ligger mellan ångbåtsbryggan och slottet.

Drottningholms slottspark
Öppet året runt. Promenera genom slottsparken och upplev en strikt formträdgård planerad i slutet av 1600-talet, en friare engelsk park påbörjad ungefär 100 år senare och intimare boské-kvarter från 1760-talet vid Kina slott.

Drottningholmsteatern
Följ med på en visning som tar dig tillbaka i tiden och berättar om scenmaskineriets finesser och teaterlivets hemligheter. Upplev den magiska teatersalongen och unika scenbilder, allt likadant som på 1700-talet.

Vill du ha uppdaterad information om öppettider samt läsa mer om de olika besöksmålen? Så hittar du det på deras egna hemsidor - Drottningholms slott och Drottningholms slottsteater.

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!