DJURGÅRDEN – en oas av upplevelser i staden

  • Djurgården är en plats dit både Stockholmare och turister söker sig när de är lediga och vill uppleva något utöver det vanliga. Ön är en del av nationalstadsparken och här finns ett stort antal attraktioner samlade; från museer och nöjesfält till konst och kulinariska höjdpunkter.
  • Stockholm / Mellersta skärgården
Foto: Lena Granefelt, Vikingaliv Karolina Kristensson, Statens maritima musee

Cykeln är ett utmärkt färdmedel för dem som vill uppleva Djurgårdens alla sidor under en dag. Då hinns attraktionerna med samtidigt som man kommer riktigt nära både naturen och vattnet. Flera av de mest populära upplevelserna, som exempelvis Vasamuseet, Skansen och Gröna Lund ligger bara en kort promenad från djurgårdsbron. Till Waldemarsudde och Blockhusudden går det också bra att gå, men med cykeln går det snabbt.

Djurgården är fantastisk och här finns alltid något nytt att upptäcka. Två av Sveriges förnämsta konstmuseer finns här – Prins Eugens Waldemarsudde och Thielska galleriet. Det får man inte missa. Konstsamlingarna är unika och det är också miljöerna. Fina restauranger och caféer förhöjer upplevelsen. Rosendals trädgård är också en härlig plats att besöka. De har en underbar trädgård och filosofi kring odling och man sitter och äter mitt bland grönskan, säger Camilla Zedendahl som är vd på Kungliga Djurgårdens Intressenter.

Nyheter på Djurgården
I år finns flera nya attraktioner som är väl värda ett besök. På Junibacken finns i år en temautställning om Barbro Lindgren som bland annat har skrivit böckerna om Max och Den vilda bebin. I vår slog även det efterlängtade museet Vikingaliv upp dörrarna.

– Vikingaliv är ett helt nytt museum där vikingarnas liv och utmaningar dramatiseras på ett spännande sätt. Med hjälp av olika miljöer får besökaren veta hur det egentligen var. Hade de horn på hjälmarna? Hur levde de egentligen? Vart reste de? Det här är ett museum som många har väntat på!

MUSIK PÅ DJURGÅRDEN
Gröna Lund lockar år efter år till sig världsartister och med sin utomhusscen bjuder ”Grönan” på en konsertupplevelse utöver det vanliga. En annan svensk sommarklassiker är allsången på Skansen som i år leds av Sanna Nielsen under åtta tisdagar. Missa inte heller ett besök på ABBA the Museum och POPHouse där musiken står i centrum årets alla dagar.

UPPLEVELSETÄTT
Aquaria Vattenmuseum, Junibacken, Vasamuseet, Nordiska museet, Abba The Museum, Vikingaliv, Gröna Lund, Skansen, Spritmuseet, Prins Eugens Waldemarsudde, Rosendals trädgård, Rosendals slott, Hasselbacken, Thielska galleriet, Tekniska museet, Etnografiska museet, Polismuseet, Riksidrottsmuseet, Sjöhistoriska.

TRÄFFA VISIT DJURGÅRDEN
Visit Djurgårdens informationscentrum ligger till höger precis när man kommer över Djurgårdsbron. Här kan du få svar på dina frågor, få de bästa tipsen inför utflykten och även hyra cykel.

Läs mer på
visitdjurgarden.se

Sök

Väl kategori nedan
Stäng