HENRI LLOYD – varumärke som andas havsluft

  • Om du inte själv har ägt en jacka eller ett par seglarskor från Henri Lloyd så är du säkert ändå bekant med namnet och loggan. Varumärket har funnits i båtfolkets medvetande i över 50 år.
  • Stockholm / Mellersta skärgården

Det klassiska engelska seglarvarumärket Henri Lloyd grundades 1963 av Henri Strzelecki, som emigrerade från Polen efter andra världskriget. Från början tillverkades funktionskläder som var anpassade för segling under tuffa förhållanden. Det var först 1985 som varumärket klev in i modevärlden efter att den klassiska Consort jackan bars av medlemmar i Paninaro rörelsen. – Steget över till att bli ett internationellt modevarumärke var faktiskt lite av en slump. Det började med att vår Consort original seglarjacka blev det hippaste man kunde ha på sig bland dem som körde vespa i Italien och på den vägen är det, säger Charlotte Malmberg, sälj och marknadschef på Sportmanship (distributören för Henri Lloyd på svenska marknaden).

MARININSPIRERAT MODE
Henri Lloyd är inget modevarumärke som följer trender, utan håller i huvudsak sin marininspirerade linje år från år. Men även om mycket är sig likt i sann maritim anda så ser man fina ljusa färgpaletter i kontrast till den klassiska marina färgen.

– Det som är unikt med vårt varumärke är att det är både välkänt och exklusivt och att det tilltalar både unga och gamla.

Idag drivs företaget av Henri’s söner Paul och Martin Strzelecki som ständigt utvecklar varumärket precis som tidigare med nya material för att underlätta livet till sjöss med väder och vind. En kunskap som även integreras i Henri Lloyd’s lifestyle kollektion där funktion möter fashion. Henri Lloyd är även kända för sina skor och accessoarer såsom väskor och kepsar. – Utöver de klassiska seglaskorna som finns i en rad olika färgsättningar har vi även sneakers som funkar precis lika bra på stadspromenaden som på bryggan. Henri Lloyd har också olika typer av slitstarka och snygga väskor som man ofta ser på segelbåtar och bryggor. Från weekendbagar till necessärer i tekniska vattentäta kvalitéer samt mer vardagliga väskor i

Sök

Väl kategori nedan
Stäng