GRINDA - Stockholms badparadis

  • En dryg timmes båtresa tar dig till ön med semesterkänsla. För många är ett besök på Grinda varje sommar en självklarhet.
  • Grinda / Mellersta skärgården

Det är lika populärt att besöka Grinda över dagen som att stanna några dagar. Här upplever du den vackra skärgårdsnaturen, äter gott och för den som inte vill ligga och sola hela dagen finns det gott om saker att ta sig för.


Åka till Grinda
Sommartid går det flera turer dagligen till från Stockholm, Nacka Strand, Lidingö och Värmdö. Från Stockholm tar resan drygt en timme, från norra Värmdö bara tio minuter. Åker du till Grinda med egen båt kan du lägga till i gästhamnen som ligger på den södra sidan av ön, precis i anslutning till Framfickan. Här finns el, vatten, duschar, möjlighet till soptömning och även en sjömack. Ett stenkast bort ligger en lanthandel och glasskiosk.

Wärdshuset Grinda
Den prisbelönta restaurangen Wärdshuset Grinda ligger högt med vacker utsikt över havet, ett stenkast från gästhamnen på södra sidan av ön.

Jennie Palm, du arbetar som bokningsansvarig på Grinda. Vad har gästerna att vänta när de besöker Wärdshuset Grinda?
– Stämningen på Wärdshuset brukar vara på topp under hela sommaren. Personalen och gästerna smittar varandra med sitt goda humör. Maten är fantastisk, det är mycket fisk på menyn, men det går även att få en bra köttbit för den som önskar det.

Framfickan Grinda
På klipporna nere vid vattenbrynet ligger Wärdshusets bakficka, Framfickan.Jennie, berätta om atmosfären på Framfickan. Vad är det som gör att så många gäster väljer att återvända varje sommar? – Självklart är den goda maten en viktig anledning till att Framfickan är så populär, men semesterkänslan som gästerna får när de sitter i solen på bryggan gör självklart sitt till också. Trots att Grinda ligger nära stan känns det ändå som att man har rest långt bort. 

Har du någon personlig favorit på menyn? – Fisk- och skaldjursgrytan, utan tvekan. Det är en klassiker här på Grinda. En annan favorit som vi har haft på menyn i många år är fiskburgaren. I sommar serveras den med en västerbottenkräm.

För mer information besök www.grinda.se

Sök

Väl kategori nedan
Stäng